Filimbi Kwartet

FilimbiKwartet
Het Filimbi kwartet verzorgt zowel klassieke concerten als (interactieve) muzikale voorstellingen voor jong en oud. Het ensemble bestaat uit Arjanne Bruggeman, Gonda van Dijk, Annemieke Hereijgers en Marinda Kusters. Naast vier fluiten worden er tijdens de voorstellingen nog meer instrumenten en andere verrassende muzikale attributen ingezet.

De concerten van dit seizoen:

1. Kinderconcert + workshop ´Waar gaan we heen?’
Tijdens deze interactieve voorstelling worden kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 ‘meegenomen’ naar en door Amsterdam. Door middel van muziek komen zij op verschillende plekken. De muziek wordt ondersteund door foto’s en film.
Het concert wordt vooraf gegaan door een voorbereidende workshop in de klas door het Filimbi kwartet, zodat de kinderen tijdens de voorstelling actief mee kunnen doen.

2. Concert ‘Filimbi Dolby Surround Sound 4.0’
Muziek is emotie en beweging. Muziek is fysiek, je voelt het met je lichaam. Muziek is niet statisch, maar beweegt zich door de ruimte. De titel van dit programma is dan ook ‘Filimbi Dolby Surround Sound 4.0’. Het wordt geen standaard concert, waarbij muzikanten op het podium staan en het publiek stil voor zich uitkijkt. Het Filimbi kwartet zorgt ervoor dat de muziek, net als bij een dolby surround sound system, om de mensen heen is, zodat het publiek de muziek kan voelen en meegenomen wordt door de verschillende stijlen en genres. Muziek is niet statisch, maar beweegt.

Dit concert werd uitgevoerd in: Toonzaal Den Bosch, De kerk van Krommeniedijk, Petruskerk Woerden.

Filimbi Kwartet
foto: Sietse van der Wal

 

Eugène Bozza (1905-1991) Jour d’été à la montagne
Pastorale
Kerk van Krommeniedijk – 27 november 2011

Volg het Filimbi kwartet ook op facebook!

Filimbi Kwartet
foto: Filimbi Kwartet